Klassisk minestrone suppe
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
GRØNTSAGER- 150 g løg
- 0,5 dl hvidkål
- 4 gulerødder
- 2 porrer
- 2 bladselleristilke
- 2 dl grønne bønner
- 3 dl flåede tomater
- 12 dl bouillon
- 100 g spaghetti, makaroni eller ris
- 4 dl grønne ærter (evt. optøede)
- Salt
- Friskkværnet peber
- 200 g bacon i skiver
- 4 tsk. olivenolie
- Revet parmesanost
Sådan tilbereder du retten
GRØNTSAGER:
Pil og finhak løg.
Skyl og snit hvidkål i tynde strimler.
Skræl og skær gulerødder i tern.
Skyl og skær porrer og bladselleristilke i tynde skiver. Snit bønner.
BACON:
Steg baconskiver i en meget varm stegegryde i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør gryden af med køkkenrulle. Bræk baconskiverne i mindre stykker.
MINESTRONE:
Kom bacon stegefedt i gryden og varm det op.
Tilsæt fintsnittet løg, strimlet hvidkål, gulerodstern, porreskiver, bladselleri, flåede tomater og bønner i mindre stykker, og svits grøntsagerne.
Tilsæt bouillon og pasta.
Kog suppen til pastaen er kogt og grøntsagerne er møre.
Drys med ærter.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
SERVERING:
Hæld suppen i en suppetallerken.
Kom stykker af bacon i suppen.
Drys med revet parmesan og server.