
Jordskokkesuppemed bacon og pesto
- 1 t. 10 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 5 dl piskefløde
- 5 dl hønsebouillon
- 2 tsk. salt
- 4 knivspids. sort peber
- 125 g bacon i skiver
- 4 spsk. basilikumspesto
Sådan tilbereder du retten
JORDSKOKKESUPPE:
Skræl jordskokkerne, pil løg og hvidløg, og hak det hele groft.
Steg jordskokker, løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, uden at det tager for meget farve. Hæld hvidvinen over, og lad den simre i gryden i ca. 5 minutter, til den sprittede duft er væk. Hæld fløde og bouillon ved, og lad det simre i 30 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med salt og peber.
BACON:
Klip baconskiverne i strimler, og steg dem på en tør pande, til de er sprøde og gyldne.
SERVERING:
Server suppen i varme, dybe tallerkener, drys med den sprøde bacon, og dryp med pesto.