Flødekartofler med bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Flødekartofler med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør + smør til formen
  • 1 tsk. estragon, tørret
  • 3 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • Salt og sort peber
Print opskrift

Flødekartofler er i sig selv en super lækker ret, her har vi tilføjet bacon, hvilket giver retten prikken over i´et, hvis vi selv skal sige det. Baconen tilfører nemlig retten en dejlig saltbalance, som spiller godt op imod den cremede ret.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
  2. Imens ovnen varmer op, skær da baconen i mindre stykker. Pil og hak ligeledes løg og hvidløg fint.
  3. Steg baconen og de finthakkede løg i en stor gryde sammen med 1 spsk. smør. Steg indtil blandingen tager lidt farve og løgene bliver bløde.
  4. Tilsæt efterfølgende estragon, fløde og mælk og lad blandingen koge op under omrøring.
  5. Skræl og skær imens kartoflerne i tynde skiver.
  6. Smør et ovnfastfad med smør og hæld kartoflerne i. Tilsæt dernæst flødeblandingen og bland det hele sammen.
  7. Stil fadet midt i ovnen og bag flødekartoflerne i cirka 30 minutter til de har fået en flot farve og kartoflerne er bløde.
  8. Server flødekartoflerne med en god salat og evt. et godt stykke kød.