Bacone med kartoffelmos
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 250-375 g Tulip Bacon i skiver
- 1 kg skrællede kartofler
- 100 g smør
- 1½ dl mælk
- 1 tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
- Finthakket persille
Sådan tilbereder du retten
- Svøb baconskiverne rundt om 4 kegleforme til bagning fx cannoli kegler eller kræmmerhuse, der kan tåle ovn (gem et par skiver bacon).
- Placér keglerne omsvøbt med bacon på en plade med bagepapir og læg de sidste stykker bacon ved siden af. Bag baconen ved 200 °C i ca. 20 min. til det er helt sprød. Lad gerne keglerne stå op i ovnen under bagningen.
- Lad baconen afkøle på kegleformene.
- Læg de ekstra skiver bacon på fedtsugende papir og hak dem fint, når de er helt afkølede.
- Kog imens kartoflerne i usaltet vand i 15-20 min. eller til de er helt møre.
- Skær smørret i små tern og mos de varme kartofler let sammen med smørret.
- Pisk den grove mos med en håndmixer, mens mælken tilsættes lidt efter lidt. Hold evt. lidt mælk tilbage – konsistensen skal være cremet og mosen luftig.
- Smag mosen til med salt og peber.
- Fyld lidt af kartoffelmosen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Fyld baconkeglerne med kartoffelmos og pynt med finthakket bacon.
- Server resten af kartoffelmosen i en skål ved siden af.
Tips
- Du kan med fordel vikle lidt bagepapir samt kødsnor rundt om de baconsvøbte kegler, så holder de bedre formen under tilberedningen.
- Baconerne kan også nemt tilberedes i airfryer. Placér keglerne i skuffen og lad dem stege ved 190 °C i ca. 12 min.