Bacone med kartoffelmos

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacone med kartoffelmos

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250-375 g Tulip Bacon i skiver
  • 1 kg skrællede kartofler
  • 100 g smør
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
Pynt
  • Finthakket persille
Print opskrift

Det er vist de fleste både store som små, der holder af den velkendte kartoffelmos. Her får du opskriften på en klassiske kartoffelmos, men med sit helt eget sjove, personlige tvist af bacon. Denne opskrift vil med garanti tage kegler...

Du kan vælge at servere kartoffelmosen som den er, men du kan også vælge at pifte den lidt op med fx ærter og jordskokker, eller andre lækre rodfrugter. 

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Svøb baconskiverne rundt om 4 kegleforme til bagning fx cannoli kegler eller kræmmerhuse, der kan tåle ovn (gem et par skiver bacon). 
  2. Placér keglerne omsvøbt med bacon på en plade med bagepapir og læg de sidste stykker bacon ved siden af. Bag baconen ved 200 °C i ca. 20 min. til det er helt sprød. Lad gerne keglerne stå op i ovnen under bagningen.
  3. Lad baconen afkøle på kegleformene.
  4. Læg de ekstra skiver bacon på fedtsugende papir og hak dem fint, når de er helt afkølede. 
  5. Kog imens kartoflerne i usaltet vand i 15-20 min. eller til de er helt møre. 
  6. Skær smørret i små tern og mos de varme kartofler let sammen med smørret.
  7. Pisk den grove mos med en håndmixer, mens mælken tilsættes lidt efter lidt. Hold evt. lidt mælk tilbage – konsistensen skal være cremet og mosen luftig. 
  8. Smag mosen til med salt og peber.
  9. Fyld lidt af kartoffelmosen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Fyld baconkeglerne med kartoffelmos og pynt med finthakket bacon.
  10. Server resten af kartoffelmosen i en skål ved siden af.  

 


Tips

  • Du kan med fordel vikle lidt bagepapir samt kødsnor rundt om de baconsvøbte kegler, så holder de bedre formen under tilberedningen. 
  • Baconerne kan også nemt tilberedes i airfryer. Placér keglerne i skuffen og lad dem stege ved 190 °C i ca. 12 min.