
Baconburger med karamelliserede løg
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 750 g hakket oksekød
- 4 skiver ost
- 4 burgerboller
- 4 sprøde salatblade
- Trøffelmayonnaise
- 4 almindelige løg
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. balsamico
- 1 spsk. sukker
- Salt og sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at pille, halvere og skære løgene i skiver. Opvarm imens olien på en pande og steg løgene ved middel varme indtil de begynder at blive gyldne – ca. 10 min.
- Tilsæt dernæst balsamico, sukker, salt og peber og bland det godt sammen.
- Opvarm dernæst 2 store stegepander ved høj varme. Kom 2 kugler hakket oksekød i hver pande og tryk dem flade - evt. med bunden af en lille gryde. Krydr bøfferne med salt og peber. Vend bøfferne efter 1 minut. Læg efterfølgende osten på burgerne og steg i yderligere 1 minut. Læg til sidst et skærebræt over bøfferne og lad dem stege færdig.
- Steg samtidig baconskiverne til de får den ønskede farve.
- Varm burgerbollerne og smør derefter trøffelmayonnaise på brødets snitflader. Læg efterfølgende et salatblad på bunden af brødet efterfulgt af en bøf og baconen og top med løg og læg låg på.