
Æbleskivermed bacon, kanel og æblekompot
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
ÆBLEKOMPOT- 125 g Tulip bacon
- 3 æbler
- 40 g sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 85 g pasteuriseret æggeblomme
- 125 g fløde
- 125 g hvedemel
- 65 g rapsolie
- 7,5 g havsalt
- 150 g pasteuriseret æggehvide
- 25 g Tulip bacon
Sådan tilbereder du retten
ÆBLEKOMPOT:
Baconstykkerne steges sprøde på pande og lægges derefter på fedtsugende papir.
På panden kommes æblebåde med skræl og steges ved lav varme, indtil æblebådene er faldet sammen til en grød.
Grøden smages til med sukker og lidt kanel.
Halvdelen af baconstykkerne skæres groft og vendes i den færdige æblekompot.
Resten bruges til at pynte med.
ÆBLESKIVER:
Alle ingredienserne, undtagen æggehvider, røres sammen til en homogen masse.
Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt og lidt efter lidt i massen. Til sidst tilføjes baconstykkerne til dejen.
Æbleskiverne bages i et æbleskivejern.
Tips
Har du mod på at eksperimentere, kan du servere dem som dessert. Drys æbleskiverne med flormelis. Så bliver de søde og mere dessertagtige.