Vores mission: Enjoy Together

Familiens samlingspunkt, aftensmaden, har trange kår i disse dage, hvor familiens fritidsaktiviteter trækker medlemmerne væk hjemmefra. Og efter at have været en del af middagsbordet i danske hjem i over 100 år ved vi, at måltider handler om meget mere end mad.

Faktisk er de helt essentielle for familiens trivsel. Derfor har vi en mission om at give medvind til fællesspisningen, så endnu flere familier, kærestepar og venner spiser og taler sammen. 

Færre familier spiser sammen

85% af danske familier anser aftensmåltidet som familiens samlingspunkt - men hver tredje danske familie spiser ikke aftensmad sammen. Det viser en undersøgelse, vi har foretaget blandt 1000 danske børnefamilier.

“Det er blevet en norm, at den moderne og vellykkede familie er en meget ambitiøs familie med fritidsaktiviteter for alle i husstanden. Og det gælder børnene såvel som forældrene. Så der bliver bare mindre tid til at spise sammen, selv om man ønsker det,” siger livsstilsekspert Anne Glad.

Læs mere om udfordringen

Vi vil samle familierne

Men undersøgelsen viser også, at en tredjedel af de adspurgte ville ønske, at deres familie oftere var samlet omkring aftensmåltidet. “Måltidsfællesskabet fylder en del i danskernes bevidsthed. Det er dannelse. Det er en vigtig værdi, som man tillærer og giver videre til sine børn. Før i tiden havde man ofte weekenderne til at slappe af og samles som familie, men i dag er weekenderne jo også booket med aktiviteter for alle,” fortæller livsstilsekspert Anne Glad. 

Derfor har vi hos Tulip skabt en kampagne, der skal øge opmærksomheden omkring værdien af det fælles måltid. For et godt måltid handler om meget mere end mad - det handler om at føle samhørighed.

Læs mere om missionen