Vi har en mission

En mission om at skabe bedre vilkår for det fælles måltid. Det er nemlig helt afgørende for vores trivsel, at vi får talt med hinanden. Og aftensmaden er en rigtig god anledning til at gøre lige netop det.

Læs videre og bliv klogere på, hvordan samtalen om middagsbordet kan styrke trivslen i familien - og på, hvordan det ser ud, når 500 micro influencers spiser sammen under temaet #EnjoyTogether.

Meget mere end mad

I mere end 100 år har vi været med ved spisebordet hos danske familier, og hvis der er én ting, vi har lært, er det, at måltider handler om meget mere end mad. Vi ved, at familiemåltidet er én af de bedste veje til at bevare en glad og sund familie - men også, at det kan være svært at få den kabale til at gå op, når store og små suser rundt til legeaftaler, badminton og bogklub.

Derfor vil vi gerne inspirere familier, kærestepar og venner til at mødes mere om måltider - og vi sætter emnet på dagsordenen, når vi kan. 

Tal sammen

Aftensmåltidet er vigtigt - ikke fordi, vi spiser god mad og bliver mætte (selv om det bestemt er en bonus, der er værd at tage med) - men fordi, vi her får en naturlig anledning til at tale sammen. Om dagen der er gået, op- og nedture og små betragtninger, der gør os klogere på hinanden. “Der skal være plads til åben snak om middagsbordet, hvor man tør tage interessante emner op, der ikke er voksenkedelige,” siger Ulla Dyrløv, som er psykolog og foredragsholder. 

“Det vigtigste er at skabe en nærværende og fælles stund, hvor hovedfokus ikke er, at mor og far skal have krydset af på deres liste, at deres børn har det godt i dag. Spørg i stedet børnene, hvilke emner de synes er vigtige at tale om,” fortsætter Ulla Dyrløv. 

#EnjoyTogether

For at skabe medvind for fællesspisningen skabte vi i marts måned en social flash mob bestående af mere end 500 micro influencers, der delte deres måltider under hashtagget #enjoytogether. Se de mange dejlige stunder, som kampagnen affødte, herunder - og del dit eget måltid med #enjoytogether.  

#EnjoyTogether på Instagram

Vil du vide mere?

Kontaktpersoner

Om Instagram missionen #EnjoyTogether: 

Steffen Vissing Jensen
Category Director, Processed Meat
STVJE@danishcrown.com

Om måltidets sociale rolle: 

Nina Preus,
Forbrugersociolog, landbrug & Fødevarer
+45 2135 5587 

Undersøgelser

Undersøgelsen Madkulturen18: her