![](/media/21947/kalkun-i-baconsvoeb.jpg?center=0.72333333333333338,0.54090909090909089&mode=crop&width=480&height=480&rnd=131732711960000000)
Kalkun svøbt i baconmed salvie og rodfrugtsalat
- 50 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 dl basmati ris
- 500 g kalkunbryst
- 2 stilke frisk salvie
- 125 g bacon i skiver
- 250 g gulerødder
- 250 g persillerod
- 1 bundt persille
- 1 bundt dild
- 1 tsk. estragon
- 1 citron
- 4 spsk. olivenolie
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan tilbereder du retten
RIS:
Kog risen efter anvisningen på pakken.
KALKUN I BACONSVØB:
Skær 4 skiver af kalkunbrystet. Læg en kvist salvie på begge sider af hver kødskive, og vikl 2 skiver bacon omkring. Bind et stykke kødsnor omkring.
RODFRUGTSALAT:
Skræl gulerod og persillerod. Høvl dem i lange, papirtynde strimler med en skrællekniv.
Skyl krydderurterne, og pluk dem groft. Bland dem med rodfrugterne i en skål.
Pres saften af citronen, pisk den sammen med 2 spsk. olivenolie, og hæld det over rodfrugtsalaten. Vend grundigt rundt i salaten, og smag til med salt og peber.
SERVERING:
Steg kalkunkødet på en pande i 1-2 spsk. olivenolie i ca. 2 minutter på hver side. Kødet skal gennemsteges.
Server med rodfrugtsalat og de kogte ris.