Grønkålssuppe med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 1 løg
- 500 g grønkål
- 2 spsk. olie eller smør
- 6 dl vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 2 dl tør hvidvin
- 5 dl piskefløde
- ½ tsk. allehånde, pulver
- 1 tsk. salt
Sådan tilbereder du retten
- Start med at hakke løget og steg det i fedtstoffet med grønkål i en gryde til de er bløde, og løget er blevet blankt uden at få farve. Tilsæt efterfølgende vand, bouillon, vin og fløde og kog i cirka 20 minutter.
- Skær efterfølgende baconskiverne i små og delikate stykke, men gem 4 hele skiver til pynt. Steg alt baconen og lad det det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Blend efterfølgende suppen glat med en håndmixer og smag til med salt og allehånde.
- Server til sidst suppen med baconflager og de hele stykker bacon.
Tips
Server evt. suppen med Mini baconflutes.