Grønkålssuppe med bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grønkålssuppe med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 1 løg
  • 500 g grønkål
  • 2 spsk. olie eller smør
  • 6 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 2 dl tør hvidvin
  • 5 dl piskefløde
  • ½ tsk. allehånde, pulver
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

Denne opskrift på grønkålssuppe passer perfekt til efterårs- og vinteraftener, hvor kulden udenfor inviterer til suppe at lune sig på og toppes med sprøde og saltede stykker bacon – velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at hakke løget og steg det i fedtstoffet med grønkål i en gryde til de er bløde, og løget er blevet blankt uden at få farve. Tilsæt efterfølgende vand, bouillon, vin og fløde og kog i cirka 20 minutter.
  2. Skær efterfølgende baconskiverne i små og delikate stykke, men gem 4 hele skiver til pynt. Steg alt baconen og lad det det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Blend efterfølgende suppen glat med en håndmixer og smag til med salt og allehånde.
  4. Server til sidst suppen med baconflager og de hele stykker bacon.

 


Tips

Server evt. suppen med Mini baconflutes.