Sunde og grønne spinat sandwichboller

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Sunde og grønne spinat sandwichboller

  • 2 t. 0 min.

Ingredienser

12 stk.
  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 dl græskarkerner
  • 4 dl havregryn
  • 200 g finthakket spinat
  • 300 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 1 g æg til pensling
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Opløs gær og sukker i det lune vand.

Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dem til en glat og let klistret dej.

Alt dejen i ca 10 min.

Dæk dejen med et rent viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i ca 1½ time.

Tænd ovnen ved 200 °C.

Form dejen til 12 lige store boller og stil dem til efterhævning i ca 45 min. På en bageplade beklædt med bagepapir indtil de er næsten dobbelt i størrelse.

Pensl bollerne med letpisket æg.

Drys evt med kerner efter eget valg.

Bag bollerne i ca 20 min. indtil de er smukt gyldne.

 


Tips

Bollerne kan fryses ned  i mindre portioner.