Sunde og grønne spinat sandwichboller

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Sunde og grønne spinat sandwichboller

  • 2 t. 0 min.

Ingredienser

12 stk.
  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 dl græskarkerner
  • 4 dl havregryn
  • 200 g finthakket spinat
  • 300 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 1 æg til pensling
Print opskrift

En nem opskrift på sunde og grønne spinat sandwichboller.

Du kan lave en mere neutral sandwichbolle, hvis du undlader hakket spinat og græskarkerner i dejen.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Opløs gær og sukker i det lune vand.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dem til en glat og let klistret dej.
  3. Alt dejen i ca. 10 min.
  4. Dæk dejen med et rent viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i ca 1½ time.
  5. Tænd ovnen ved 200 °C.
  6. Form dejen til 12 lige store boller og stil dem til efterhævning i ca 45 min. På en bageplade beklædt med bagepapir indtil de er næsten dobbelt i størrelse.
  7. Pensl bollerne med letpisket æg.
  8. Drys evt. med kerner efter eget valg.
  9. Bag bollerne i ca 20 min. indtil de er smukt gyldne.

 


Tips

Bollerne kan fryses ned i mindre portioner.

Bollerne kan bruges til en mere neutral sandwichdej, hvis du undlader hakket spinat og græskarkerner i opskriften.