Sunde og grønne spinat sandwichboller
- 2 t. 0 min.
Ingredienser
12 stk.- 25 g gær
- 4 dl lunken vand
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. god olivenolie
- 1 dl græskarkerner
- 4 dl havregryn
- 200 g finthakket spinat
- 300 g hvedemel
- 150 g fuldkornsmel
- 1 æg til pensling
Sådan tilbereder du retten
- Opløs gær og sukker i det lune vand.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dem til en glat og let klistret dej.
- Alt dejen i ca. 10 min.
- Dæk dejen med et rent viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i ca 1½ time.
- Tænd ovnen ved 200 °C.
- Form dejen til 12 lige store boller og stil dem til efterhævning i ca 45 min. På en bageplade beklædt med bagepapir indtil de er næsten dobbelt i størrelse.
- Pensl bollerne med letpisket æg.
- Drys evt. med kerner efter eget valg.
- Bag bollerne i ca 20 min. indtil de er smukt gyldne.
Tips
Bollerne kan fryses ned i mindre portioner.
Bollerne kan bruges til en mere neutral sandwichdej, hvis du undlader hakket spinat og græskarkerner i opskriften.