Spørgsmål og svar om Tulip Bacon indpakning

Find svar på spørgsmål som, hvor Tulip Bacon i 60% genanvendt plastik kan købes.

60% genanvendt plast

Tulip Bacon med 60% genanvendt plast sælges bredt i dansk detailhandel i Salling Group (Bilka, Føtex og Netto), Dagrofa (Meny og Spar), Lidl, Rema 1000, Aldi og Nemlig.com.

Det gælder alle vores originale bacon varianter, samt Tulip Økologisk Bacon og Fedtreduceret Bacon i tern pakket i CA pak/bakke (pakket i kontrolleret atmosfære).

Det gælder dermed ikke alt Tulip Bacon, der er vakuumpakket.

Det er en klar ambition at komme op på 100% genanvendt plast eller så tæt på de 100% genanvendt plast totalt i emballagen som overhovedet muligt. En stor del af vores baconbakker består af genanvendt plast, og hvis vi tager overfolien med i regnskabet, lander emballagen, eksklusiv etiketter og eventuel banderole, på 60% genanvendt plast. Der er dog en teknisk udfordring i at få forseglet bakken, når der anvendes mere genanvendt PET (rPEt) i emballagen. Der bliver arbejdet hårdt på at løse denne udfordring.  

Vores etiketter varierer i størrelse alt efter, hvilket marked vi lancerer produkterne i, og der kan komme andre etiketter på, hvis der f.eks. kommer ny lovgivning i ét af vores salgsmarkeder, ligesom at vi kun bruger banderolen i nogle markeder og ikke i andre. Derfor har vi gjort vores beregning uafhængig af både etikette samt banderole, for at sikre, at vi altid kan stå inde for beregningen på pakkerne.

Bakken kan desværre ikke affaldssorteres, da den består af sammensatte kvaliteter af plast.

Efter de nye affaldssorteringsregler skal både bakke og topfolie smides i ”Plast” affaldet, selvom det ikke kan genanvendes. Vær dog opmærksom på evt. kommunale regler for affaldssortering. 

https://www.retsinformation.dk/eli/retsinfo/2020/9920

Der findes på nuværende tidspunkt ikke 100% plastik-frie løsninger, der kan anvendes og erstatte plastikkens egenskaber indenfor fødevarer, som fx holdbarhed.

Emballering er et område, som er i konstant udvikling, og vi ser frem til, at der udvikles nye spændende og bæredygtige løsninger indenfor fødevareemballering.

PP plastik er en meget brugt type plastik verden over, og den kan også genanvendes ligesom PET og rPET kan, hvis ikke den blandes for meget med andre typer af plastik. PP plastik taber dog sine fødevaresikkerhedsmæssige kvaliteter, når den genanvendes og kan aldrig genanvendes for derefter at blive til en fødevareemballering igen. PET og rPET er til gengæld et ”cirkulært” emballagemateriale indenfor fødevarer, som efter genanvendelse igen kan blive til fødevareemballage med de rette egenskaber. Derfor er det også muligt og fødevaremæssigt forsvarligt at bruge rPET i emballagen, således at ny-producerede ressourcer kan spares.

Jo før jo bedre. Vi er i en konstant udviklingsproces og søger altid efter nye muligheder.

Det er en klar ambition at komme på 100% eller så tæt på de 100% som overhovedet muligt.

Der er dog en teknisk udfordring med at få forseglet bakken, når der anvendes mere genanvendt PET (rPEt) i emballagen. Der bliver arbejdet hårdt på at løse denne udfordring. 

Vi vil gøre, hvad vi kan og arbejder blandt andet meget tæt sammen med vores emballageleverandører for at udvikle nye og mere miljøvenlige løsninger.