Speltsalatmed bacon og spinat

Speltsalatmed bacon og spinat

Ingredients, 4 persons

  • 125 g Bacon i skiver, rå
  • 1 tsk. Rapsolie
  • 1 stk. Løg
  • 200 g Speltkerner
  • 5 dl. Hønsebouillon
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 stk. Agurk
  • 0.5 stk. Citron
  • 0.5 dl. Olivenolie
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. Sojasauce
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 tsk. Havsalt
  • 4 knsp. Sort peber
  • 100 g Babyspinat

Procedure

Steg baconskiverne gyldne på en pande i lidt olie. Lad skiverne dryppe af på køkkenrulle.

Pil og hak løg.

Svits løg i samme fedtstof til de er klare. Tilsæt speltkerner, rør godt sammen og tilsæt bouillon eller vand og bouillonterning. Lad spelten koge mør under låg i ca. 18 minutter.

Hak peberfrugt og agurk uden kerner fint.

Bland saft fra citron, olivenolie, dijonsennep, sojasauce og presset hvidløg til en dressing og smag til med salt og peber.

Vend dressing, spinatblade, peberfrugt og agurk i speltsalaten og server den som en fyldig frokostsalat eller som tilbehør til f.eks. stegt kylling.