FRILANDSGRIS®

FRIKADELLER

Den gode smag af hjemmelavede frikadeller kommer af en lang tradition for brug af gode råvarer og solidt håndværk. Tulip Frikadeller er en hjælpende hånd til lækker og lødig mad i en travl hverdag. De ser ud og smager som hjemmelavede frikadeller.

Forklaringen er enkel. Tulip gør præcis det samme, som mormor og farmor plejer at gøre: Ingen tilsætningsstoffer og smagsforstærkere – kun brug af reelle råvarer. Nu får du ovenikøbet den gode smag med go’ samvittighed, da Tulip Frikadeller er lavet af dansk grisekød fra FRILANDSGRIS®.

Logoer.png

Frosne frikadeller og kødboller

Krølle på halen, frisk luft

og plads til omsorg

Tulip Frikadeller og Tulip Middagskødboller er lavet af dansk grisekød fra FRILANDSGRIS® med masser af god dyrevelfærd.

FRILANDSGRIS® er født i hytter på marken, hvor alle søer er fritgående, og hvor grisene har rig mulighed for at boltre sig. Efter minimum 5 uger på marken fravænnes smågrisene, hvorefter de flyttes til stalde med masser af plads og strøelse. FRILANDSGRIS® har altid adgang til udendørsarealer i form af løbegårde. FRILANDSGRIS® er sikret et liv med krølle på halen, frisk luft og ekstra plads til omsorg.

FRILANDSGRIS® er dansk grisekød – født, opdrættet og slagtet i Danmark. FRILANDSGRIS® er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, hvilket er en garanti for, at dyrenes naturlige adfærd tilgodeses. Bag FRILANDSGRIS® står passionerede danske landmænd, som brænder for dyrevelfærd.

Frikadeller på køl

Inspiration til Italian meatball sandwich med Tulip FRILANDSGRIS® Middagskødboller

7knVg7CpYA4

 

 

Inspiration til lækre spyd med Tulip Kyllingefrikadeller og couscous med rød pesto

5l1pRhySC4Q

Inspiration til nem og lækker aftensmad med Tulip FRILANDSGRIS® Middagsfrikadeller

irDFvER1S4w
Frikadelle middagsfrikadelle overlay 3.png

 

 

Inspiration til nemme wraps med Tulip FRILANDSGRIS® Grøntsagsfrikadeller

fTNg5EfIOns

Du finder Tulip FRILANDSGRIS® Frikadeller på frost eller køl i de fleste butikker i landet.

Du kan vælge mellem Middagsfrikadeller, Minifrikadeller, Grøntsagsfrikadeller og Middagskødboller. Ved du, at der også findes Tulip Kyllingefrikadeller? Med lidt hjælp, bliver det ingen sag at lave en nem og mættende frokost, madpakke eller aftensmad, som falder i go’ smag. Derudover får du frigivet mere tid til det og ikke mindst dem, du holder af.

Frikadeller er en af de retter, de fleste forbinder med dansk madkultur, men dens oprindelse er faktisk ikke at finde på disse kanter. Frikadellens historie går langt tilbage, og den populære spise nævnes første gang i en romersk kogebog fra omkring Jesu fødsel. Omkring år 1200 beskrives frikadellen i kogebøger fra Andalusien i Spanien, hvorefter den udbredes til resten af verden.

Første gang frikadellen omtales i Danmark er i Wigants kogebog fra 1703, hvor den laves af lammekølle, og formes som lange fingre og koges. Den pandestegte frikadelle, som vi kender den i dag, omtales første gang i Mangors kogebog fra 1850, hvor den formes med en ske og steges i smeltet talg fra kalv eller lam.

Hvor navnet, på denne folkekære spise helt præcis stammer fra, er en uløst gåde. Det bedste bud kommer fra et engelsk leksikon fra 1600-tallet, hvor ordet ”frikasse” betegnes som: ”alt der steges på en pande”. En frikadelle er derfor ikke karakteriseret ved, hvad den er lavet af, men ved at den er pandestegt. Frikadellefarsen kan derfor være lavet af forskellige ingredienser, som eksempelvis kød eller grøntsager.

I daglig tale kaldes frikadeller også for frikadunser eller bare dunser. Kært barn har jo, som bekendt, mange navne.

Tulip Frikadeller og Tulip Middagskødboller er særdeles velegnede til den travle hverdag, hvor tiden typisk er knap. Tulip Frikadeller og Tulip Middagskødboller er nemme at opbevare i fryseren eller i køleskabet og hurtige at tilberede på pande, i ovn eller i mikrobølgeovn. Tulip Frikadeller og Tulip Middagskødboller har den samme gode smag, som hjemmelavede frikadeller og kødboller. Tulip Frikadeller og Tulip Middagskødboller er især velvalgte til frokost og aftensmad, mens Tulip Minifrikadeller også er perfekte til madpakken eller som snack. Servér dem på klassisk vis kolde ovenpå rugbrød, eller lune sammen med kartofler og rødkål. Eller lad dig inspirere til at bruge Tulip Frikadeller og Tulip Middagskødboller på et utal af mere moderne måder her på hjemmesiden, hvor der er masser af lækre opskrifter og tips, så du kan lave velbalancerede og mættende retter til dig selv og dem, du holder af.