Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

  • 2 t. 30 min.
  • 6 personer

Ingredienser

MØRDEJ
  • 170 g koldt smør
  • 250 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • Evt. koldt vand
FYLD
  • 300 g Bacontern
  • Olie
  • 200 g gruyere (ost)
ÆGGECREME
  • 3 dl cremefraiche eller piskefløde
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • Friskrevet muskatnød
  • Salt
  • Friskkværnet peber
TILBEHØR
  • Cornichoner og evt. en salat
KØKKENREDSKABER
  • Husholdningsfilm
  • Bagepapir
  • Tørrede bønner (til forbagning af tærtebund)
  • Køkkenrulle
  • Tærteform (diameter 23 cm)

Ordet "quiche" kommer fra Lorraine frankiske Küeche (kage) (jf. tysk Kuchen). I dag betragtes en quiche som typisk fransk. Men quiche er også kendt fra det engelske køkken i det 14. århundrede. Quiche Lorraine er en populær ret, der oprindeligt var en åben tærte med fyld af creme med røget bacon eller bacon i tern (lardons). I Frankrig serveres Quiche Lorraine i en tærtebund.


Fremgangsmåde

MØRDEJ:
Hak smørret i små stykker.
Smuldr smørret med mel og salt til det bliver som revet ost.
Saml dejen med 1 æggeblomme og tilsæt evt. koldt vand.
Rul dejen til en kugle, pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskabet (mindst 1 time).

Tænd ovnen på 180 °C.

FYLD:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.

TÆRTEBUND:
Tag mørdejen ud af køleskabet.
Rul mørdejen ud.
Beklæd tærteformen med mørdejen og skær den overskydende dej fra kanten.
Prik mørdejen med en gaffel, dæk mørdejen med bagepapir.
Forbag tærtebunden i 15 minutter i ovnen.

Tag tærteformen ud af ovnen.
Riv osten groft.
Fordel bacon og ost i tærtebunden.

ÆGGECREME:
Rør cremefraiche med mælk, æg og 3 æggeblommer.
Drys friskrevet muskat, salt og friskkværnet peber over.
Hæld blandingen over bacon og ost i tærten. Sæt tærten i ovnen og bag den færdig (ca. 25 minutter).

SERVERING:
Lad tærten hvile – den skal stadig være lun, når den serveres. 

Produkter