Pesto med bacon & Tapenade med bacon
- 40 min.
- 8 personer
Ingredienser
PESTO MED BACON- 30 g bacon i skiver
- 50 g pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt. frisk basilikum
- 40 g parmesanost
- 1 tsk. kapers
- 2 tsk. hvidvinseddike
- 2 dl olivenolie
- Salt
- Friskkværnet peber
- Olie
- Små, ristede brødskiver
- 40 g bacon i skiver
- Olie
- 0,5 rød chili
- 125 g tørrede tomater i olie
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk. lagereddike
- Salt
- Friskkværnet peber
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
PESTO MED BACON, ca. 2 dl:
Steg 30 g baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Afkøl og finhak de stegte baconskiver.
Rist pinjekerner på en tør pande ved mellemvarme og afkøl dem.
Pil og hak hvidløg.
Blend hakket bacon, pinjekerner og hvidløg.
Tilsæt basilikumblade og blend til en pasta.
Tilsæt revet parmesan, kapers, vineddike og 1 dl olie og blend til en jævn masse. Juster tykkelsen med olivenolie.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
TAPENADE MED BACON, ca. 2 dl:
Steg 40 g baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
afkøl og finhak de stegte baconskiver.
Skyl, rens chili for kerner og hak den.
Blend tørrede tomater i olie med 1 dl olivenolie, hakket chili og lagereddike.
Smag tapenaden til med salt og friskkværnet peber.
SERVERING:
Servér pesto og tapenade som snacks på små ristede brødskiver.
Tips
Pesto og tapenade kan bruges til flere retter, f.eks. suppe, pasta, kød- og grillretter.