Torskeryg med bacon og soltørrede tomater

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Torskeryg med bacon og soltørrede tomater

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Tulip Bacon i skiver
  • 4 stk. torskeryg
  • 1 porre
  • 1 spsk. smør
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 10 soltørrede tomater
  • Salt og peber
  • 1 spsk. finthakket purløg
Print opskrift

Det kan ind i mellem være lidt svært at få tilføjet fisk til ugens aftensmadsmenu men torskeryg er et godt bud på en supernem og smagfuld ret. Fordi torskeryg har en neutral smag, kan den serveres både til børn og voksne.  


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader. 
  2. Skær dernæst baconen i mindre stykker. Skær porren på langs ​​og skyl den for jord og snavs. Skær den derefter i tynde skiver.  
  3. Steg efterfølgende porren og baconen på en pande med smør indtil porren er blødgjort og har fået lidt farve. 
  4. Tilsæt dernæst fløde, tomatpuré og soltørrede tomater og smag til med lidt salt og peber. 
  5. Læg fisken i et smurt ovnfastfad og hæld saucen over. Gratinér retten midt i ovnen i cirka 20 minutter til fisken er gennemstegt.  
  6. Pynt med purløg og server med kogte kartofler eller mos. 


Tips

  • Fisk kan serveres med det meste tilbehør. Server  denne opskrift på torskeryg med kartofler, ris, eller pasta og en grøn salat samt brød. Prøv fx  at servere retten med vores baconbrød, der er et perfekt madbrød og som kan serveres til mange retter eller bare som en snack. Flettet baconbrød (tulip.dk) 
  • Bliv inspireret til mere fisk 
  • Det kan være svært at finde inspiration til madlavning med fisk. Hvis du har mod på at prøve noget nyt, kan du fx prøve vores opskrift på baconsvøbt laks. Baconen giver en rigtig god smag til laksen og sikre en saftig og lækker smagsoplevelse. Laks i baconsvøb (tulip.dk)