Rullesteg af mørbrad med baconsvøb og svesker

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Rullesteg af mørbrad med baconsvøb og svesker

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RULLESTEG
  • 1 hel svinemørbrad
  • 3 stk. timiankviste
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 100 g svesker uden sten
  • 250 g Tulip Bacon i skiver
SALAT
  • 6 stk. grønkålsblade
  • ¼ rødt spidskål
  • 2 khaki frugter
  • 75 g tørret tranebær
  • 75 g valnødder
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • Olivenolie og balsamico eddike
Print opskrift

Tulips udgave af en lækker rullesteg af mørbrad - her er den fyldt med svesker og naturligvis med baconsvøb!

Hertil serveres en frisk grønkålssalat drysset med tranebær og valnødder. Velbekomme.

 


Sådan tilbereder du retten

Rullesteg

1. Trim mørbraden for eventuelle sener. Skær den nederste spids af, så du har en mørbrad på cirka 20-25 cm, som er lige tyk hele vejen hen.

2. Trim kødet fra strengen, hovedet og spidsen så der ikke sidder fedt og sener på. Skær det i strimler, så det kan komme ind i mørbraden.

3. Flæk mørbraden (uden at skære den over), så du har et langt fladt stykke kød.

4. Krydr det godt med salt, peber og timian. Fordel svesker og det afpudsede kød på den. Rul den forholdsvist stramt. Prop eventuelle ting, som måtte være kommet ud ind igen.

5. Flet baconet til et smukt tæppe og svøb din mørbrad heri. Sæt på et ovnfast fad.

6. Sæt i ovnen 25-30 minutter ved 180 °C varmluft – til baconet er gyldent. Lad den trække 10 minutter før den skæres i skiver.

Salat

1. Nip grønkålen og skyl den. Kom tyndskåret rødt spidskål og khaki ved.

2. Bræk lidt stegt bacon over. Top også med tranebær og valnødder.

3. Dryp til sidst lidt balsamico, olivenolie, salt og peber over.