Tærte med kylling og bacon
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 400 g Tulip Bacon i tern
- 1 rulle tærtedej
- 10 æg
- 2 dl fløde
- 2 stk kyllingebryst
- 125 g mozzarella
- 3 løg
- 200 g babyspinat
- 1 lille bundt forårsløg
- salt og peber, frisk fra kværn
Sådan tilbereder du retten
Steg baconternene sprøde, i ovn, på en bageplade beklædt med bagepapir, 15 min. v. 200°C. Steg kyllingebrysterne på pande 6-7 min. på hver side.
Læg dejen i en tærteform, pisk æg og fløde sammen og krydder med salt og peber. Hæld æggemassen i tærten med spinat, mozzarella i mindre stykker og løg i skiver. Bag tærten i ovn 12 min. v. 200°C. Tag tærten ud af ovnen, læg skiver af kylling og de sprøde bacontern på og bag tærten færdig ca. 10 min. v. 200°C. Gem gerne en smule bacontern til at drysse på den færdige tærte. Drys den færdige tærte med snittet forårsløg og sprødstegte bacontern og server straks.
Tips
Opskriften kan også laves med hjemmelavet mørdej. Bland 350 g. mel med 175 g. blødt smør og et stort æg. Husk at dejen ikke skal æltes, men blot lige samles. Læg dejen på køl en times tid, inden den rulles ud.
Tærten her kan også laves med andre ingredienser. Prøv f.eks. med bacon, stegt laks og porrer.