Tærte med bacon, emmentaler og purløgscreme

(7 vurderinger) Min vurdering: 0

Tærte med bacon, emmentaler og purløgscreme

Ingredienser

TÆRTEDEJ
  • 100 g saltet smør
  • 3 dl hvedemel
  • 2 spsk. koldt vand
FYLD
  • 4 dl revet emmentalerost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mælk
  • 4 æg
  • 150 g Tulip Bacon i tern
PURLØGSCREME
  • 2 dl natural flødeost
  • Hakket purløg
Print opskrift

Opskriften på en tærte fyldt med bacon, emmentaler og toppet med purløgscreme. Denne emmentaler-tærte med bacon kan serveres til aftensmad eller bruges til en lækker frokost til flere personer.


Sådan tilbereder du retten

TÆRTEDEJ:

Tænd ovnen på 175 °C.

Bland/ælt ingredienserne sammen til en glat dej. Lad dejen afkøle i 15 minutter.

Rul derefter dejen ud og kom den i et tærtefad. Prik 10-20 små huller i dejen med en gaffel og bag tærten i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.

FYLD:

Pisk alt undtagen osten sammen.

Steg baconternene sprøde og læg den derefter til afkøling på køkkenrulle.

Hæld osten og æggeblandingen i den forbagte tærtebund, og drys herefter halvdelen af baconternene henover tærten. Sæt tærten i ovnen i 45 minutter indtil den har en gylden farve.

PURLØGSCREME:

Bland flødeost og purløg sammen og kom purløgscremen i en sprøjtepose og pynt tærten med cremen.

Skær tærten i portioner/slices og drys purløg og resten af baconternene på.