Mørbrad med syltet bacon, tomatsalat og rucola is
- 6 t. 30 min.
- 10 personer
Ingredienser
- 900 g svinemørbrad
- 5 stilke rosmarin
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. stødt koriander
- 150 g bacon i skiver
- 50 g kvark
- 50 g rucolasalat
- 4 stk. skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 5 tomater
- 2 tsk. rødvinseddike
- 1 spsk. rapsolie
- 1 frisk chilipeber
- 2 baguette
Sådan tilbereder du retten
MØRBRAD:
Læg mørbraden i et ovnfast fad, drys med rosmarin, timian og koriander, og sæt fadet i køleskabet natten over.
Skrab krydderierne af og læg bacon hen over kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved 90 °C i 6 timer, til centrumtemperaturen er 72 °C. Brun herefter kødet på begge sider ved meget kraftig varme på en stegepande i alt 1-1½ min.
RUCOLA-IS:
Blend kvark og rucola og kom det i isterningsbakker og sæt dem i fryseren i mindst 2 timer.
CHILI-TOMATSALAT:
Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og hak tomat i mindre tern. Bland det sammen i en skål sammen med rødvinseddike og rapsolie. Smag til med hakket frisk chilipeber, salt og peber.
TOMATBRØD:
Skær baguette i skiver og lun stykkerne i ovnen et par minutter. Fordel tomatsalaten på brødene.
ANRETNING:
Skær den bacon-syltede mørbrad i skiver. Anret chili-tomatsalaten på et fad sammen med mørbradskiverne og tomatbrødene. Læg rucola-isen ovenpå chili-tomatsalaten.