Pommes Annamed bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pommes Annamed bacon

  • 1 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakke bacon i skiver
  • 4 bagekartofler
  • 1 æble
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber
  • 50 g purløg
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

BACON: 
Smør et ildfast fad, evt en brødform, med olie dæk fadets bund med baconskiver, så skiverne overlapper hinanden.

Placér skiverne, så de hænger over kanten af fadet. Disse er til at lukke med til sidst.

Når formen er fyldt med bacon, kan du begynde at bygge din Pommes Anna. 

POMMES ANNA:
Indstil dit mandolinjern på 2-3 mm. Brug herefter mandolinjernet til at skære dine vaskede kartofler med skræl.

Hvis du ikke har et mandolinjern bruger du blot en kniv til at skære kartoflerne i tynde skiver. 

Skær enderne af æblet og skær herefter æblerne på mandolinjernet. Kassér æbleskroget.

Placer skiftevis to lag kartofler og et lag æble, indtil du har den ønskede højde.

Sørg hele tiden for at presse lagene ned, så den bliver så kompakt som mulig. Strø salt og peber mellem lagene. 

Tag baconskiverne, som hænger udenfor fadet og fold dem ind over lagene. Lagene skal være helt dækket, så brug flere baconskriver om nødvendigt.

Placer fadet midt i ovnen og bag den i 50-60 minutter. Lad hvile i 5-8 minutter, inden du skærer ud.

Serveres med en masse hakket purløg på toppen.