Flæskepandekage

Flæskepandekage

  • 1 t. 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 300 g Bacontern
  • 4 skiver Bacon
  • Olie
PANDEKAGEDEJ
  • 4 dl Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 0,75 tsk. Bagepulver
  • 1 drys Sukker
  • 7,5 dl Mælk
  • 50 g Smør
  • 6 Æg
PYNT
  • Persille
TILBEHØR
  • Tyttebærsyltetøj
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • 1 Ovnfast fad
  • Bagepapir

Den ovnbagte flæskepandekage er en svensk traditionel ret bagt med usødet pandekagedej og flæsk. Flæskepandekagen serveres med tyttebær enten som syltetøj eller råsyltede tyttebær (tyttebær drysset med sukker).


Fremgangsmåde

BACON:
Steg bacontern og baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern og -skiver på et stykke køkkenrulle.

PANDEKAGEDEJ:
Rør mel, salt, bagepulver, sukker og mælk sammen, og lad blandingen hvile i en time.

Tænd ovnen på 175° C.

Beklæd et ovnfast fad med bagepapir.
Læg de afdryppede bacontern i det ovnfaste fad.

Smelt smør. Pisk det smeltede smør med æg og rør det med melblandingen.
Hæld blandingen over de gyldenstegte bacontern i fadet.
Dæk med baconskiver.

BAGNING:
Sæt fadet i ovnen og bag til flæskepandekagen bliver gennembagt og gylden (ca. 30-40 minutter).

SERVERING:
Server flæskepandekagen varm, drysset med persille og med tyttebærsyltetøj ved siden af.

Produkter