Egg Benedict

Egg Benedict

  • 45 min.
  • 1 person

Ingredienser

BRØD & BACON
  • 1 skive Sandwichbrød
  • 2 skiver Bacon, ca. 35 g
  • Olie
HOLLANDAISE SAUCE
  • 25 g Smør, usaltet
  • 1 stor æggeblomme
  • 2 tsk. Citronsaft
  • Salt
POCHERET ÆG
  • 1 Æg
  • Eddike
KØKKENREDSKABER
  • Hulske
  • Køkkenrulle

Der er flere forskellige historier om, hvordan retten Egg Benedict har fået sit navn. Én er, at en pensioneret Wall Street børsmægler Benedict i 1894 bestilte en sammensætning af smurt toast, pocheret æg, sprød bacon og dertil masser af hollandaise på Waldorf Hotel som kur mod sine tømmermænd. På den måde skulle Egg Benedict være blevet til. En anden historie er, at ægteparret Benedict boede på et hotel i New York omkring år 1900 og ønskede at prøve noget nyt til morgenmad. Opskriften gik derefter i arv i familien.


Fremgangsmåde

BRØD:
Rist en skive sandwichbrød eventuelt på en tør pande.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

HOLLANDAISE SAUCE:
Smelt smør. Pisk æggeblomme med citronsaft og salt i en større skål, der sættes over en gryde med kogende vand.
Pisk uafbrudt og tilsæt det smeltede smør. Saucen skal blive jævn under opvarmningen, den må ikke koge, for så vil sovsen skille.

POCHERET ÆG:
Kom vand i en gryde, så vandet får en dybde på 8 cm. Tilsæt 3 spsk. eddike pr. liter vand og bring vandet i kog. Tilsæt ikke salt til kogevandet, da det vil nedbryde æggehviden.
Slå et æg ud i en lille skål og hæld æggehvide og –blomme i det kogende vand. Rør rundt og rundt i vandet og hviden vil omslutte blommen. Skru ned for varmen, så vandet simrer, og pochér ægget i 4 minutter. Pochér et æg ad gangen, hvis der skal fremstilles flere.
Tag ægget op med en hulske og tryk med en fingerspids på ægget. Hviden skal være fast, og blommen skal være blød.

SERVERING:
Anret baconskiver på toastbrød, læg et pocheret æg over, hæld hollandaise sauce over og server.

Produkter