Flødeboller med crispy bacondrysca. 12 stk.

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Flødeboller med crispy bacondrysca. 12 stk.

  • 35 min.
  • 6 personer

Ingredienser

Ingredienser
  • 1 pk Tulip bacontern
  • 12 stk små kiks, fx Mariekiks med chokolade
  • 250 g sukker
  • 115 g glokosesirup
  • 75 ml vand
  • 150 g æggehvide
  • 350 g mørk chokolade
  • 35 g kakaosmør
Pynt
  • Finthakket bacon
  • Guldflager eller guldstøv
Print opskrift

Prøv den utraditionelle flødebolle med crispy bacondrys, som er den perfekte kombination af det søde og det salte.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Læg baconternene på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. – til de er helt sprøde.
  2. Lad baconen afkøle på fedtsugende papir og hak det i små stykker.
  3. Kom sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde.
  4. Kog sukkerblandingen op under omrøring til temperaturen er 117 grader (mål løbende med et sukkertermometer).
  5. Pisk æggehviderne let – til de er stive og luftige. Pisk videre, mens sukkerlagen tilsættes langsomt i en meget tynd stråle. Pisk i ca. 10 min. – til flødebolleskummet er sejt og blankt (det er lettest at bruge en røremaskine med piskeris).
  6. Vend de sprøde baconstykker i flødebolleskummet (hold lidt baconstykker tilbage til pynt) og kom det i en sprøjtepose med en stor rund tylle.
  7. Læg de 12 kiks på en rist med en ren bageplade under og sprøjt toppe af flødebolleskum herpå. Lad flødebollerne stå ved stuetemperatur i ca. 30 min. – til skummet er tørret lidt i overfladen.
  8. Smelt chokolade og kakaosmør i mikroovn eller over vandbad. Hæld chokoladeblandingen i en lille kande med tud og hæld langsomt chokoladen over flødebollerne.
  9. Pynt med lidt bacondrys og guld, og sæt flødebollerne i køleskabet til chokoladen har sat sig.

 

SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:

Step 1 Step 2 Step 3 Step 4

 


Tips

Gem det overskydende chokolade i en ren plastikbøtte – det kan varmes op og bruges igen, næste gang du skal lave flødeboller eller andet med chokoladeovertræk.

Se opskriften som video: