Club-sandwich

Club-sandwich

  • 40 min.
  • 1 person

Ingredienser

BACON
  • 3 skiver Bacon, ca. 50 g
  • Olie
CLUB-SANDWICH
  • 50 g kyllingefilet skåret i mindre stykker (kalkunkød kan også bruges)
  • Bacon-stegefedt
  • 1,5 skiver sandwichbrød
  • 0,5 tomat
  • Salatblade, f.eks. små spinatblade
  • Mayonnaise efter smag
COLESLAW
  • 300 g hvidkål
  • 1 stor gulerod
  • 1 æble
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,5 spsk. vineddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1,5 tsk. sukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

En englænder skulle en dag være kommet sulten hjem. Da hans tjener var blevet pensioneret, gik han selv i køkkenet. Det blev til Club-sandwichen, som han fortalte begejstret om i sin klub i 1890'erne. Her tog man den med på menukortet. Sandwichen serveres populært med coleslaw og pommes frites og ofte som en 3 lags toast.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

CLUB-SANDWICH:
Steg kyllingefilet i baconfedt 6-7 minutter på hver side indtil kødet er gennemstegt.
Rist to skiver sandwichbrød på en tør grillpande eller i en brødrister. Skær dem over diagonalt.

Skyl og skær tomat i skiver.
Skyl salatblade. Kom salatblade på den første halve skive toastbrød.
Læg stegte stykker kylling over. Kom 0,5 spsk. mayonnaise på.
Læg endnu en halv skive ristet brød på. Fordel stegte baconskiver over.
Læg tomatskiver ovenpå. Kom mayonnaise over.
Slut af med det sidste stykke brød.

COLESLAW:
Skyl og finsnit hvidkål til coleslaw.
Skyl og riv gulerod.
Skyl, skræl og riv æble.
Rør mayonnaise og creme fraiche med eddike, dijonsennep og sukker.
Smag til med salt og peber.

SERVERING:
Servér Club-sandwich med coleslaw.


Tips

Servér eventuelt pommes frites i stedet for coleslaw.