Lammekølle i baconsvøb

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Lammekølle i baconsvøb

  • 1 t. 45 min.
  • 10 personer

Ingredienser

  • 375 g bacon i skiver
  • 1 stk. udbenet lammekølle
  • 5 fed hvidløg
  • Salt
  • Frisk timian
Print opskrift

Udbenet lammebov fyldt med krydderurter og svøbt i flettet bacon. Smukt, smagfuldt og sjovt at lave. Prøv også med andre stege som f.eks.  mørbrad, skinkesteg, en hel kylling, et kalkunbryst eller lignende.


Sådan tilbereder du retten

BACONSVØB: 
Læg halvdelen af baconskiverne skråt tæt ved siden af hinanden på et skærebræt.  

Læg næste lag af skiver skråt på den anden led over det første lag bacon en ad gangen og flet den ind i de andre skiver.

Fortsæt til du har et helt flettet ”bacontæppe”. Brug halve skiver i de to hjørner, så ”tæppet bliver lige tykt overalt. 

LAMMEKØLLE: 
Gnid kødet med masser af salt og hvidløg og fyld med frisk timian. Saml kødet og læg det på ”bacontæppet”.

Fold baconen så stramt som muligt om kødet, så stegen er helt pakket ind.

Læg den i en passende bradepande, og steg den i en 200 °C forvarmet ovn i 25 minutter.

Skru ned for temperaturen til 165 °C og steg lammekøllen i yderligere 60 minutter. 

Lad den hvile 15 minutter inden udskæring.