Lammekølle i baconsvøb

Lammekølle i baconsvøb

  • 1 t. 45 min.
  • 10 personer

Ingredienser

  • 375 g Bacon i skiver
  • 1 stk. Udbenet lammekølle
  • 5 fed Hvidløg
  • Salt
  • Frisk timian

Udbenet lammebov fyldt med krydderurter og svøbt i flettet bacon. Smukt, smagfuldt og sjovt at lave. Prøv også med andre stege som for eksempel mørbrad, skinkesteg, en hel kylling et kalkunbryst eller lignende.


Fremgangsmåde

Læg halvdelen af baconskiverne skråt tæt ved siden af hinanden på et skærebræt.  

Læg næste lag af skiver skråt på den anden led over det første lag bacon en ad gangen og flet den ind i de andre skiver.

Fortsæt til du har et helt flettet ”bacontæppe”. Brug halve skiver i de to hjørner, så ”tæppet bliver lige tykt overalt. 

Gnid kødet med masser af salt og hvidløg og fyld med frisk timian. Saml kødet og læg det på ”bacontæppet”.

Fold baconen så stramt som muligt om kødet, så stegen er helt pakket ind.

Læg den i en passende bradepande, og steg den i en 200 °C forvarmet ovn i 25 minutter.

Skru ned for temperaturen til 165 °C og steg lammekøllen i yderligere 60 minutter. 

Lad den hvile 15 minutter inden udskæring.

How-to-flette-bacon.png

Produkter