Drømmekage med bacon

(15 vurderinger) Min vurdering: 0

Drømmekage med bacon

Ingredienser

DEJ
  • 6 æg
  • 375 g sukker
  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 400 g mel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
TOPPING
  • 200 g smør
  • 350 g brun farin
  • 350 g kokosmel
  • 250 g Tulip Bacon
Print opskrift

Hvem elsker ikke drømmekagen fra Brovst? Det gør vi i hvert fald, og derfor har vi også forsøgt udfordre ingredienserne i denne ellers meget traditionelle kage.

Karamel og bacon smager nemlig fantastisk sammen. Hvis du har svært ved at forestille dig, hvordan denne smagskombination fungerer, så prøv engang at tænke på smagen af salt-karamel. Og det er jo faktisk den måde, toppingen på denne opskrift bliver til – bacon, salt, karamel. Det smager crazy godt!

 


Sådan tilbereder du retten

Start med at tænde ovnen på 170 °C varmluft. Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smørret og kom mælken heri. Tilsæt mælken og smørret i æggesnapsen.

Mål mel, vaniljesukker og bagepulver af, og sigt det i røreskålen sammen med mælk, smør, æg og sukker. Rør det hele rundt til det lige præcist har samlet sig.

Hæld kagedejen i en bradepande på cirka 35x30cm. Kagen bages i 25 minutter ved 170 °C varmluft.

Herefter læg skiver af bacon på en bradepande med bagepapir. Sæt bradepanden med baconskiverne ind i ovnen sammen med kagen. Tag baconskiverne ud, når de er let gyldne. Del dem i mindre stykker.

Smelt smørret i en gryde og kom brun farin, kokosmel og baconstykker i. Lad det hele samle sig let før toppingen fordeles over kagen. Bag nu kagen med toppingen på i yderligere 10 minutter ved 200 grader.

Prøv at lade kagen køle af før du går ombord i den.

 

SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:

Drømmekage step 1Drømmekage step 2Drømmekage step 3Drømmekage step 4