Forloren haremed kartoffelkompot og krydret skysauce

Forloren haremed kartoffelkompot og krydret skysauce

Ingredients, 4 persons

  • 1 tsk. Havsalt
  • 400 g Hakket kalv og flæsk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1 stk. Hønseæg
  • 1.5 dl. Sødmælk
  • 100 g Bacon i tern
  • 1 Kg Små kartofler med skræl
  • 8 stilk Frisk timian
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stk. Skalotteløg
  • 125 g Bacon i skiver, rå
  • 300 g Smør, saltet
  • 3 spsk. Brun farin
  • 1 tsk. Tørrede koriander
  • 1 tsk. Fennikelfrø
  • 1 tsk. Worcestershire sauce
  • 2 dl. Rødvinseddike
  • 2 dl. Hvidvin
  • 1 L. Kalvefond
  • 75 g Vand
  • 75 g Hvidt sukker
  • 100 g Tyttebær
  • 40 g Flæskesvær
  • 4 tsk. Frisk karse

Procedure

Forloren Hare:
Salt og fars røres sammen, og derefter tilsættes melet og røres ud. Æg og mælk røres i skiftevis. Til sidst tilsættes baconstykkerne.

På bordet lægges et stykke husholdningsfilm, og herpå placeres en skefuld fars. Filmen samles stramt herom som en kugle med en lille top, der bindes med snor.

Når de 4 kugler er lavet, skal de pocheres i vand. En passende gryde med vand bringes i kog, og kuglerne dumpes heri. Gryden tages fra varmen. Efter 15 min. tages kuglerne op og pakkes ud.

Kartoffelkompot:
Rengør kartoflerne og kog dem møre med skræl på. Herefter afkøles kartoflerne let.

Timianblade plukkes fra grenene, hvidløg, skalotteløg og halvdelen af bacon i skiver hakkes fint og kommes i gryde sammen med smørret. Blandingen koges op.

Kartoflerne knuses i grove stykker. Herefter hældes den varme urtesmør over og vendes rundt, til kompotten er samlet. Kompotten smages til med salt og peber.

Krydret Skysauce:
Farinen smeltes i en gryde, og de tørrede koriander og fennikelfrø tilsættes og karamelliseres. Worcestersaucen tilsættes sammen med rødvinseddiken og hvidvinen. Saucen reduceres halvt ned, og kalvefonden tilsættes. Saucen simrer til rette konsistens og tilsmages med salt.

Syltede Tyttebær:
Vand og sukker koges op og hældes over de frosne tyttebær. Opbevares 1 døgn på køl inden brug.

Ovnen forvarmes til 180º C.

Resten af baconskiverne placeres på bagepapir og kommes i ovnen 8-10 min til de er gyldne. Herefter tages skiverne ud og afdryppes. Når de er afkølede brækkes de i grove stykker. Flæskesvær knuses og bruges som sprødt drys sammen med de grove stykker af bacon.

Karse klippes og bruges som pynt.

Anret hver kugle på en tallerken. Hæld skysaucen over og pynt med syltede tyttebær, grove stykker af bacon og flæskesvær.

Serveres med kartoffelkompot.