Oksekødsroulademed bacon & grøntsager

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksekødsroulademed bacon & grøntsager

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FYLD
  • 4 skalotteløg
  • 10 cornichoner
  • 1 spsk. grov sennep
  • Friskkværnet peber
  • 120 g bacon i skiver
OKSEKØDROULADER
  • 4 skiver oksekød eller kalvekød (skåret af inderlåg i aflange skiver á ca. 120 g og ca. 3/4 cm tykke
BRAISERING
  • 1 rødløg
  • 0,5 porre
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl oksekødsbouillon
KARTOFLER
  • 600 g små kartofler
GRØNTSAGER
  • 400 g broccoli
  • 150 g sukkerærter
SAUCE
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 0,5 tsk. madkulør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • Kødsnor/kødnåle
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

FYLD:
Pil og snit skalotteløg i tynde skiver. 
Del cornichoner på langs i strimler.

OKSEKØDSROULADER:
Skær oksekød ud i aflange stykker a ca. 120 g og ca 3/4 cm tykke.
Smør oksekødsskiver med sennep og kværn med peber. Dæk hver skive med baconskiver
Fordel løgskiver over. 
Læg cornichonstrimler på i midten på langs.
Rul skiverne med fyld sammen. Bind rullerne med kødsnor eller luk dem med kødnåle.

BRAISERING:
Pil rødløg og skær den i kvarte. 
Vask porre og gulerod og skær dem i mindre stykker.
Varm smør og olie godt op og brun oksekødsrouladerne.
Drej dem, så de bliver brunet hele vejen rundt. Tilsæt rødløg, porre og gulerodsstykker, laurbærblad, rosmarin, rødvin og bouillon.
Læg låg på gryden og lad oksekødsrullerne simre ved svag varme i ca. 1 time til kødet er mørt.

KARTOFLER:
Vask kartofler og kog dem ca. 20 minutter i vand tilsat salt.

GRØNTSAGER:
Skyl broccoli og sukkerærter. 
Skær broccoli i buketter og skær dem i halve.
Kog broccoli og sukkerærter 2-4 minutter i vand tilsat salt til de stadig er sprøde.

SAUCE:
Sigt stegeskyen ned i en gryde og varm op.
Rør majsstivelsen ud i koldt vand, pisk den i saucen og lad den koge op.
Justér tykkelsen med vand eller eventuelt mere majsstivelse.
Tilsæt dråber af saucekulør efter ønske.
Smag til med salt og friskkværnet peber.

SERVERING:
Servér oksekødsrouladen varm, eventuelt skåret i skiver med kogte grøntsager, varme kartofler og varm sauce.