Jordskokkesuppemed bacon og pesto

Jordskokkesuppemed bacon og pesto

Ingredients, 4 persons

  • 500 g Jordskok
  • 2 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 dl. Hvidvin
  • 5 dl. Piskefløde
  • 5 dl. Hønsebouillon
  • 2 tsk. Havsalt
  • 4 knsp. Sort peber
  • 125 g Bacon i skiver, rå
  • 4 spsk. Basilikumspesto

Procedure

Skræl jordskokkerne, pil løg og hvidløg, og hak det hele groft.

Steg jordskokker, løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, uden at det tager for meget farve. Hæld hvidvinen over, og lad den simre i gryden i ca. 5 minutter, til den sprittede duft er væk. Hæld fløde og bouillon ved, og lad det simre i 30 minutter, til jordskokkerne er helt møre.

Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med salt og peber.

Klip baconskiverne i strimler, og steg dem på en tør pande, til de er sprøde og gyldne.

Server suppen i varme, dybe tallerkener, drys med den sprøde bacon, og dryp med pesto.