Jordskokkesuppemed bacon og pesto

Jordskokkesuppemed bacon og pesto

  • 1 t. 10 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl piskefløde
  • 5 dl hønsebouillon
  • 2 tsk. salt
  • 4 knsp. sort peber
  • 125 g Bacon i skiver
  • 4 spsk. basilikumspesto

Fremgangsmåde

Skræl jordskokkerne, pil løg og hvidløg, og hak det hele groft.

Steg jordskokker, løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, uden at det tager for meget farve. Hæld hvidvinen over, og lad den simre i gryden i ca. 5 minutter, til den sprittede duft er væk. Hæld fløde og bouillon ved, og lad det simre i 30 minutter, til jordskokkerne er helt møre.

Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med salt og peber.

Klip baconskiverne i strimler, og steg dem på en tør pande, til de er sprøde og gyldne.

Server suppen i varme, dybe tallerkener, drys med den sprøde bacon, og dryp med pesto.

Produkter