Bønner i baconmed feta, citron og timian
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 400 g Tulip Bacon i skiver
- 600 g grønne bønner
- 200 g fetaost
- 20 stilke timian
- 1 citron, økologisk
- salt og peber, frisk fra kværn
Sådan tilbereder du retten
- Nip bønnerne i begge ender og blancher dem 4 min. Læg dem herefter i isvand.
- Bræk fetaosten i mindre stykker og vend den revet citronskal og hakket timian.
- Svøb bønnerne i bacon, 5 ad gangen, med fetaostblandingen.
- Steg dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 15 min. v. 200°C.
Tips
Eksperimenter med fyldet
I denne opskrift har vi piftet bønnerne op med feta, citron og timian – men det er langt fra den eneste måde at tilsætte ekstra smag til retten. Eksperimenter for eksempel med at fylde de baconindsvøbte bønner med syltede hvidløg, parmesan og persille. Bønnerne smager også fantastisk sammen med mozzarella og tørrede tomater. Prøv dig frem i køkkenet, og kombiner smagene på lige den måde, som passer dig.
Find flere opskrifter på snacks
Husk at blanchere bønnerne
Før bønnerne bliver svøbt i bacon, skal de blancheres i 4 minutter. Blancheringen gør, at bønnerne bevarer al den gode smag, uden at de koger ud. Den korte tilberedning betyder også, at bønnerne får en perfekt sprødhed, når de kommer ud af ovnen.
FAQ
I vores opskrift på bønner i bacon skal bønnerne have 15 minutter i ovnen ved 200 grader. Det er derfor en ret, som kan tilberedes i en fart og egner sig godt som en nem snack, når der kommer gæster.