Bønner i baconmed feta, citron og timian

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Bønner i baconmed feta, citron og timian

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 400 g Tulip Bacon i skiver
  • 600 g grønne bønner
  • 200 g fetaost
  • 20 stilke timian
  • 1 citron, økologisk
  • salt og peber, frisk fra kværn
Print opskrift

Her får du opskriften på bønner i baconsvøb, som er perfekte som aperitif, som snack eller som smagfuldt tilbehør til hovedretten. De grønne bønner smager ekstra godt, når de bliver kombineret med en sprød og smagfuld bacon. Vi har givet retten et nyt twist ved at tilføje cremet fetaost, citron og timian, der giver ekstra smag og friskhed. Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Nip bønnerne i begge ender og blancher dem 4 min. Læg dem herefter i isvand.
  2. Bræk fetaosten i mindre stykker og vend den revet citronskal og hakket timian.
  3. Svøb bønnerne i bacon, 5 ad gangen, med fetaostblandingen.
  4. Steg dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 15 min. v. 200°C.


Tips

Eksperimenter med fyldet

I denne opskrift har vi piftet bønnerne op med feta, citron og timian – men det er langt fra den eneste måde at tilsætte ekstra smag til retten. Eksperimenter for eksempel med at fylde de baconindsvøbte bønner med syltede hvidløg, parmesan og persille. Bønnerne smager også fantastisk sammen med mozzarella og tørrede tomater. Prøv dig frem i køkkenet, og kombiner smagene på lige den måde, som passer dig.

Find flere opskrifter på snacks

 

Husk at blanchere bønnerne

Før bønnerne bliver svøbt i bacon, skal de blancheres i 4 minutter. Blancheringen gør, at bønnerne bevarer al den gode smag, uden at de koger ud. Den korte tilberedning betyder også, at bønnerne får en perfekt sprødhed, når de kommer ud af ovnen.

Udforsk alle opskrifter med bønner

FAQ

I vores opskrift på bønner i bacon skal bønnerne have 15 minutter i ovnen ved 200 grader. Det er derfor en ret, som kan tilberedes i en fart og egner sig godt som en nem snack, når der kommer gæster. 

Se også opskriften på bacon wrappetizers