Bønnesalat med bacon og cheddar

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Bønnesalat med bacon og cheddar

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g grønne bønner
  • 2 rødløg
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 spsk. hvidvinseddike (evt. med estragon)
  • 4 spsk. god olie
  • 60 g pinjekerner
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 100 g revet cheddarost
Print opskrift

Her finder du en opskrift på en nem bønnesalat med bacon, rørt godt sammen med cheddarost og ristede pinjekerner.

Marinerede bønner er lækkert som tilbehør til de fleste kødretter, men er portionen stor nok, kan bønnesalaten være et helt måltid i sig selv, hvis du serverer den med godt brød til.

 


Sådan tilbereder du retten

Nip stilken af bønnerne og skræl løgene.

Skær løgene i ringe og kom dem i en sigte.

Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra bønnerne gennem sigten med løgene i.

På den måde bliver løgene en smule mindre skarpe i smagen og bevarer samtidig lidt af deres sprødhed.

Rør sennep med hvidløg og eddike, og rør olien i lidt ad gangen.

Smag til med salt og friskkværnet peber og vend dressingen sammen med løg og bønner.

Rist pinjekernerne på en tør panden til de er gyldne. Kom dem i en skål og lad dem køle let af.

Tilbered baconternene på den varme pande og rist dem sprøde og gyldne.

Vend de varme bacontern i bønnesalaten og top med revet cheddarost og ristede pinjekerner.