Risotto med spinat og bacon

Risotto med spinat og bacon

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 300 g Bacontern
  • Olie
RISOTTO
  • 2 Løg
  • 2 fede Hvidløg
  • 1,5 l. Bouillon
  • Bacon stegefedt
  • 400 g Risottoris
  • 4 dl Hvidvin
  • 200 g Spinatspireblade
  • Friskreven parmesanost
  • Salt
  • Friskkværnet peber
PYNT
  • Bredbladet persille
SERVERING
  • Skiver af brød
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Risotto har som pizza og pasta sine klassikere med hver sin bestemte smag, men fælles for ris, brød og pasta er, at de kan tilberedes med forskellige råvarer på grund af deres neutrale smag. Risotto kan tilberedes med fisk, skaldyr, kød eller grøntsager hver for sig eller i forskellige kombinationer. Som i Pasta alla carbonara indgår bacon, der giver en ekstra smag og fremhæver rettens andre ingredienser.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

RISOTTO:
Pil og hak løg og hvidløg.
Hav bouillon parat.
Hæld stegefedtet tilbage på panden.
Svits løg, hvidløg og risottoris gyldne i stegefedtet.

Tilsæt hvidvin, og lad hvidvinen blande sig med risene og fordampe.
Tilsæt de stegte baconstykker.

Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og lad risene simre til bouillonen er kogt ind.

Skyl spinaten og slyng den tør. Vend spinat og friskrevet parmesan i risottoen og lad den falde sammen.
Smag til med salt og friskkværnet peber.

SERVERING:
Anret risottoen, drys med persille og server med brød.

Produkter