Risotto med bacon og asparges

Risotto med bacon og asparges

Ingredients, 4 persons

BACON
  • 300 g Bacontern
  • Olie
RISOTTO
  • 4 Skalotteløg
  • 16 Grønne asparges
  • 1.5 l. Bouillon
  • Bacon stegefedt
  • 400 g Risottoris
  • 2 dl Hvidvin
  • 200 g Friskrevet parmesanost
  • Salt
  • Friskkværnet peber
SERVERING
  • Brød i skiver
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Til risotto hører der "Aboro"-risottoris. Der findes flere forskellige slags, og det er et spørgsmål om smag og behag. Der findes flere betegnelser for risottoris, f.eks. Superfino, Semifino og Fino, der refererer til  størrelsen og formen, især længden og bredden af kornene. Korrekt kogt risotto er rig og cremet, men stadig "al dente" (bidefast).


Procedure

BACON:
Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.

RISOTTO:
Pil og hak løg.
Bræk enderne af asparges, hvor de selv »knækker«. Skær asparges i mindre stykker.
Hav bouillon parat.

Hæld stegefedtet tilbage på panden.
Tilsæt hakkede løg, risottoris og svits (4 minutter).
Tilsæt hvidvin og lad risen opsuge væden.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, mens risen suger væden til sig.

Lad det simre til konsistensen bliver lind.

Tilsæt aspargesstykker og de stegte bacontern. Vend friskrevet parmesan i blandingen og smag til med salt og friskkværnet peber.

SERVERING:
Anret risottoen med friskrevet parmesan og server med brød.

Produkter