Madbrød med bacon, ost og løgchutney

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Madbrød med bacon, ost og løgchutney

  • 2 t. 0 min.
  • 8 personer

Ingredienser

BACON
  • Olivenolie
  • 250 g bacon i tern
BRØD
  • 275 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 4 spsk. smør
  • 150 g cheddarost
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 1,25 dl kærnemælk
  • 1 tsk. HP Sauce
BACON TIL LØGCHUTNEY
  • 125 g bacon i skiver
  • Olie
LØGCHUTNEY
  • 500 g løg
  • 1 tsk. vindruekerneolie
  • 1 æble
  • 1 tsk. karrypulver
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. rød balsamico
  • 0,5 dl honning
  • 0,5 tsk. tørret timian
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • Evt. vand
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • 1 smurt bageform på ca. 1 liter
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 175 °C.
Smør en bageform med olivenolie.

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.

BRØD:
Bland i en stor skål - mel med bagepulver, salt og sukker.
Skær smørret i små stykker og smuldr dejen til den bliver grynet.
Skær osten i små tern.
Tilsæt osten og rør den ind i melblandingen.


I en anden stor skål – rør sammenpiskede æg med mælk, kærnemælk og engelsk sauce, HP- sauce.
Vend kun lige de to blandinger sammen, rør ikke i dejen.
Kom dejen i den smurte bageform.

BAGNING:
Sæt bageformen i ovnen til brødet er bagt (45-50 minutter).
Prøv med en tynd spids kniv at stikke i brødet.
Det må ikke være klægt.

BACON TIL LØGCHUTNEY:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.
Hak baconskiverne fint.

LØGCHUTNEY:
Pil løg og skær dem i tynde skiver.
Skræl æblet, fjern kerner og skær æblet i tern.
Svits løgbåde klare med karry, cayennepeber og æbletern i olie og lidt baconfedt.
Tilsæt hvidvinseddike, balsamico, honning og tørret timian.
Lad det simre ved svag varme til blandingen tykner (ca. 60 minutter).


Tilsæt den hakkede bacon og kog yderligere 10 minutter.
Tilsæt eventuelt vand, hvis blandingen bliver for tør. Smag til med salt og kværn med peber.

SERVERING:
Servér brødet med løgchutney.