Pennette alla boscaiola

Pennette alla boscaiola

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

PASTA
  • 375 g Pasta, penne
  • Salt
BACON
  • 300 g Bacontern
  • Olie
PENNETTE ALLA BOSCAIOLA
  • 4 fede Hvidløg
  • 0,5 Løg
  • 350 g Champignoner
  • 4 Tomater
  • Bredbladet persille
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
SERVERING
  • 16 stk. Oliven
  • Friskrevet parmesan
PYNT
  • Bredbladet persille

Svampe i form af champignoner er en smagsgivende og sublim råvare sammen med bacon og pasta. Kombinationen med tomater, hvidløg, oliven og parmesanost giver mange smagsindtryk og smelter sammen til en helhed. Retten kan varieres med mere eller mindre af de valgte råvarer, og man kan skabe sin egen favoritkombination.


Fremgangsmåde

PASTA:
Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog den al dente (bidefast).
Skyl pastaen i koldt vand (så kogningen stopper), og lad pastaen dryppe af i et dørslag eller en sigte.

BACON:
Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.

PENNETTE ALLA BOSCAIOLA:
Pil og finhak hvidløg. Pil og hak løg.
Rens champignoner og skær dem i skiver. 
Skyl og skær tomat i skiver.

Hak persille (gem blade til drys).

Svits finthakket hvidløg og hakket løg i olivenolie. Tilsæt champignonskiver og svits.
Tilsæt tomatskiver. Drys med hakket persille.
Drys med salt og kværn med peber. 
Svits grøntsagerne nogle minutter (de skal stadig være faste).

Tilsæt bacontern og vend dem i blandingen. 
Drys med oliven.

SERVERING:
Anret pastaen på en tallerken og arranger bacon-grøntsagsblandingen ovenpå.
Drys med friskrevet parmesan og persilleblade og server.

Produkter