Mørbrad med bacon i gratineret sauce

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbrad med bacon i gratineret sauce

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakker Tulip bacon i skiver
  • 1 mørbrad af gris, ca. 600 g
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 dl revet ost
  • Salt og peber
Tilbehør
  • Ris eller kartofler og en grønt salat
Print opskrift

Mørbrad og bacon i gratineret sauce er et stensikkert hit, og egner sig fortrinligt som gæstemad eller når du vil gøre lidt ekstra ud af aftensmaden. Retten her er nem at lave og smager super godt med alverdens tilbehør. Server mørbraden med fx kartoffelmos, ris eller kogte kartofler. 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader.  
  2. Imens ovnen varmer op, trim da svinemørbraden og skær den i skiver 
  3. Pil og hak derefter løg og hvidløg fint samt udhul den røde peberfrugt og skær den i mindre tern. Skær desuden baconskiverne i mindre stykker. 
  4. Opvarm dernæst smøren i en pande og steg kødet indtil det får en smule farve på begge sider. Krydr kødet med salt og peber og læg det på en tallerken.  
  5. Steg baconen med de finthakkede løg og peberfrugten indtil blandingen får en smule farve. 
  6. Læg kødet og baconen med grøntsagerne i et ovnfastfad. Bland imens cremefraiche, tomatpure og basilikum sammen og hæld det derefter over i det ovnfaste fad og top med osten. 
  7. Gratiner retten i ca. 20 min. i ovnen indtil osten smelter og retten får en flot farve. 
  8. Imens retten tilberedes kog da dine ris eller kartofler alt efter præference og server til sidst retten med en god salat.