Medister svøbt i bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g medister
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- Smør
- Olie
- 1-1,3 kg små kartofler
- Vand
- Salt
- 1 bundt persille
- 1 portion baconsmør
Sådan tilbereder du retten
MEDISTER SVØBT I BACON:
Varm en pande op med vand og læg medisteren i vandet.
Medisteren skal være helt dækket af vand (hvis det ikke er muligt, vendes medisteren halvvejs inde i pocheringen)
Lad medisteren pochere i ca. 8 minutter, til den er næsten gennemstegt.
Tag medisteren op, lad den svale let og vikl derefter baconskiver om hele medisteren.
Kom 2 spsk. smør og 2 spsk. olie på panden og steg den svøbte medister i 4-6 minutter på hver side ved middel varme, til den er sprød, gylden og lækker.
KARTOFLER MED PERSILLE OG BACONSMØR:
Vask og skrub eller skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand.
Kog kartoflerne op og tilsæt salt.
Kog kartoflerne møre i 10-15 minutter alt efter størrelse.
Hæld vandet fra kartoflerne, skyl og finhak persillen og drys det over de lune kartofler.
Server med baconsmør.
Tips
Du kan give medister 4-5 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, for at få baconen stegt hele vejen rundt.