Mandelmuffinsmed bacon

Mandelmuffinsmed bacon

  • 35 min.
  • 12 personer

Ingredienser

BACON
  • 150 g Bacon i tern
  • Olie
DEJ
  • 50 g smør
  • 1 spsk. bacon stegefedt
  • 1 æg
  • 65 g rørsukker
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 2 tsk. citronsaft
  • 225 g mel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 40 g finthakkede mandler
  • 1 knsp. salt
  • 1,25 dl mælk
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • 12 silikoneforme eller papirforme
  • 1 muffinbageform til 12 stk. muffinforme

Muffins er blandt de nemmeste kager at bage, og samtidig er de meget populære med forskellige slags fyld: Chokolade, nødder, frugt m. m. Så er der de søde muffins med bacon, der overrasker, når man opdager, at de ikke har en udpræget baconsmag, men at de salte baconstykker bliver en del af den samlede smagsoplevelse.


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 °C.

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.

DEJ:
Smelt smør og bacon stegefedt og afkøl det.
Rør æg, rørsukker, ahornsirup og citronsaft sammen med fedtstoffet.
Sigt mel, bagepulver og natron i en skål og bland med finthakkede mandler, salt og bacontern.
Bland 1/3 af melblandingen, smør-æggeblandingen og halvdelen af mælken.
Tilsæt derefter mel og mælk skiftevis, mens der blandes.
Bland kun til dejen netop er samlet.
Fordel dejen i formene sat i bageformen.
Bag muffins 18-22 minutter til de er gyldne.
Tag muffinsene ud af deres bageform og servér.

Produkter