Mandelmuffins

med bacon

Ingredienser, 12 personer

  • 150 g Bacon i tern
  • 1 tsk. Rapsolie
  • 50 g Smør, saltet
  • 1 stk. Hønseæg
  • 65 g Brunt rørsukker
  • 4 spsk. Ahornsirup
  • 0,25 stk. Citron
  • 225 g Hvedemel
  • 1,5 tsk. Bagepulver
  • 0,5 tsk. Natron
  • 40 g Mandler
  • 1 knsp. Havsalt
  • 1,25 dl. Kærnemælk

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200° C.

Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål.

Smelt smør og bacon stegefedt og afkøl det.

Rør æg, rørsukker, ahornsirup og citronsaft sammen med fedtstoffet.

Sigt mel, bagepulver og natron i en skål og bland med finthakkede mandler, salt og bacontern.

Bland 1/3 af melblandingen, smør-æggeblandingen og halvdelen af kærnemælken. Tilsæt derefter mel og mælk skiftevis, mens der blandes. Bland kun til dejen netop er samlet.

Fordel dejen i formene sat i bageformen. Bag muffins 18-22 minutter til de er gyldne.

Tag muffinsene ud af deres bageform og server.

Produkter