Karamelbrudmed peanuts og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karamelbrudmed peanuts og bacon

  • 1 t. 15 min.
  • 6 personer

Ingredienser

  • 140 g bacon i skiver
  • 10 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 0,5 tsk. tørret chilipulver
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 100 g peanuts
  • 0,5 tsk. bagepulver
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

BACON:

Kom bagepapir på en bageplade og kom baconen på. Steg baconskiverne gyldne i ovnen.

Tag skiverne ud og læg på fedtsugende papir. Pres alt fedtet ud af baconskiverne og stil til afkøling, før de brækkes eller hakkes mellemgroft.


KARAMELBRUD: 

Kom bagepapir på en anden bageplade og smør papiret med lidt smør.

Kom sukker og glukosesirup i en tykbundet gryde og sæt på middelvarme. Rør rundt til alt sukker er opløst, og det begynder at boble og blive tykkere i konsistensen.

Tilsæt chilipulver og cayennepeber og rør rundt.

Tilsæt smør, peanuts og baconskiverne og rør rundt. Kog massen op til den begynder at boble lidt igen – har du et sukkertermometer skal massen over de 140 ºC.

Rør da bagepulver i, rør hurtigt rundt og hæld blandingen ud på bagepapir og lad karamellen køle af før den brækkes i stykker og nydes.


Tips

Rør ofte i karamellen, så den ikke brænder på.