Kandiserede æblermed Bacon Crumble

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kandiserede æblermed Bacon Crumble

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Æbler er i sæson i efteråret og smager derfor helt vidunderligt på denne årstid. Æblernes syrlige smag spiller godt sammen med det søde og salte, og derfor er denne kombination af det syrlige æble, den søde sukkerlage og det salte bacon i denne ret helt vidunderlig.  

Når sukkerlagen tilberedes, er det vigtigt, ikke at koge den for længe, da det kan gøre den endelige overflade for hård. Brug evt. en kold spiseske til at teste sukkerlagens konsistens. Den skal hænge ved skeen uden at blive for hård. Ellers er kandiserede æbler med bacon crumble en ret nem måde at lave et lækkert og efterårsagtigt æble på helt velegnet til efterårets højtider, eksempelvis Halloween og jul med et skønt bacon-twist.

 


Sådan tilbereder du retten

Steg baconskiverne sprøde i ovn, på bagepapir på en bageplade 13 min. v. 200°C.

Lad baconen dryppe af på køkkenrulle, og hak den i mindre stykker til den bliver en crumble.

Kog sukker, glukose og vand op i en gryde og lad det simre et par minutter. Det er vigtigt ikke at koge sukkerlagen for længe, da det kan gøre den endelige overflade for hård. Brug evt. en kold spiseske til at teste sukkerlagens konsistens. Den skal hænge ved skeen uden at blive for hård. 

Dyp æblerne i sukkerlagen og drys med bacon crumble. Server med det samme.

 

SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:

Kandiserede æbler - step 1Kandiserede æbler - step 2Kandiserede æbler - step 3Kandiserede æbler - step 4