Confiteret andelårmed svesker og bacon

Confiteret andelårmed svesker og bacon

Ingredients, 4 persons

  • 4 stk. Andelår, rå
  • 10 g Havsalt
  • 5 g Nitritsalt
  • 5 stk. Enebær
  • 5 stk. Hel peberkorn
  • 1 stilk Frisk timian
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 L. Andefedt
  • 100 g Bacon i skiver, rå
  • 2 pk. Butterdej
  • 150 g Tørrede svesker
  • 1 stk. Kruset (frisee) salat

Procedure

Andelårene gnides godt med krydderier og salt og stilles på køl i to døgn. De skylles derefter i koldt vand.

Andelårene tilberedes i en gryde med andefedt og groftskåret bacon, hvor det skal stå og småsimre i ca. 2½ time, indtil de er møre. Alternativt, kan confiterede andelår købes færdige på dåse eller i en delikatesseforretning.

Ovnen forvarmes til 200º C.

Butterdej skæres ud i 4 x 15 cm (1 plade pr. person) og placeres på bagepapir og stikkes med en gaffel, så den ikke hæver voldsomt under bagningen. De bages i ovnen i 12-16 minutter, indtil de er gyldensprøde. Afkøles derefter på en rist.

Baconskiverne tørsteges på panden. Når stykkerne er stegt gyldne, lægges de på fedtsugende papir.

Sveskerne kommes på panden til baconfedtet og ristes varme i et par minutter. Smages til med salt og peber.

Server de lune andelår plukket og anrettet på butterdejen sammen med sveskerne og stykker af frisésalat. Pynt med sprødstegt bacon på toppen.