Caesar saladmed dijon-bacondressing

Caesar saladmed dijon-bacondressing

  • 35 min.

Ingredienser

BACON
  • 250 g Bacon i skiver
  • Olivenolie
CROUTONER
  • 2 skiver daggammelt brød (uden skorpe)
  • bacon stegefedt
DIJON-BACON DRESSING
  • 2 skiver Bacon
  • Olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 0,5 dl vand
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
CAESAR SALAD
  • Romainesalat
  • 2 avocadoer
SERVERING
  • Friskrevet parmesan
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Caesar salad tilskrives restauratør Cæsar Cardini, en italiensk immigrant, der drev restauranter i Mexico og USA. Hans datter fortæller, at retten blev til i 1924 en dag i juli, hvor køkkenet løb tør for leverancer. I dag findes der mange versioner af salaten, idet retten er blevet suppleret med ingredienser.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver – både til dressing og salaten - på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

CROUTONER:
Skær daggammelt brød i tern.
Steg brødtern gyldne i baconfedt. Tag brødtern fra.

DIJON-BACON DRESSING:
Pil og finhak hvidløg.
Blend pasteuriseret æggeblomme med finthakket hvidløg, dijonsennep, hvidvinseddike, 2 stegte baconskiver i mindre stykker, parmesan og vand.
Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, mens der blendes.
Sæt dressingen i køleskabet til den skal serveres.

CAESAR SALAD:
Skyl og bræk salaten i stykker.
Halvér avocado og tag stenen i midten ud. Skær avocado i strimler og derefter strimlerne på tværs. Træk skindet af.

SERVERING:
Skær den stegte bacon til salaten i mindre stykker. Vend baconstykker med brødcroutoner og salatstykker.
Vend salatblandingen forsigtigt med avocadostykkerne.
Arranger salaten på en tallerken, hæld dressingen over, drys med parmesan og servér.

Produkter