Bagt kartoffelmos med bacon
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 spsk. smør
- 2 dl mælk
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 kg porrer
- 300 g Tulip Bacon i tern
- 50 g parmesan
- 1 spsk. tørret timian
- 1 baguette
- Salat
- Bredbladet persille
Sådan tilbereder du retten
- Skræl kartoflerne, og kog dem 20 minutter i usaltet vand. Hæld vandet fra på nær det, der lige dækker bunden.
- Mos kartoflerne groft med en elpisker. Tilsæt smør og rør videre med elpiskeren mens du langsomt tilsætter mælk, til mosen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200 °C.
- Rens porrerne, og skær dem i fine skiver.
- Steg baconternene gyldne og sprøde på en tør pande. Bland bacontern og porrer i et ildfast fad.
- Hak den bredbladet persille og vend den i kartoffelmosen. Fordel kartoffelmosen hen over bacon-porre-blandingen som et tykt låg.
- Riv parmesanosten på et rivejern og top derefter kartoffelmosen med parmesanosten og timian.
- Bag kartoffelmosen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til retten er gylden og sprød på toppen.
- Servér med brød og grøn salat.