Baconsvøbte figner i balsamico sirup

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconsvøbte figner i balsamico sirup

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g tørrede figner
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 4 stk. timiankviste
  • 1 dl vand
  • 1 dl balsamico
  • 100 g lys moscovadosukker
  • Friskkværnet peber
Print opskrift

Brug disse baconsvøbte figner i balsamico sirup som en del af din tapas menu eller servér dem med lidt ost eller kiks som en anderledes dessert.

Find flere af vores opskrifter på desserter lige her.

 


Sådan tilbereder du retten

1. Halvér baconstykkerne.

2. Svøb fignerne i bacon og sæt en lille tandstik i for at sikre, at de ikke går hver til sit.

3. Steg fignerne 1-2 minutter på en varm pande. Det er blot for at starte tilberedningen af dem. De må godt få en smule farve, men skal ikke steges sprøde.

4. Kom vand, balsamico, sukker, timian og et lille drej friskkværnet peber i.

5. Lad det simre cirka 10 minutter (uden låg) til boblerne begynder at blive tykkere. Det skal have konsistens af sirup, ikke vand længere.

6. Tag af varmen og lad dem køle. Servér med god ost, her gorgonzola og fx kiks eller brød.