Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 spsk. salt
  • 1 løg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 æg
  • 1 knsp. sort peber
  • 150 g smør

Fremgangsmåde

Rør kødet sammen med salt og fint revet løg på et rivejern. Rør i farsen ca. 2 minutter.
Tilsæt mælk, og rør yderligere 1 minut i farsen. 
Drys mel jævnt over farsen, og rør sammen yderligere 1 minut.
Tilsæt æg, og krydr med peber. Rør sammen til en ensartet fars, ca. 2 minutter.
Lad farsen stå på køl i minimum 30 minutter inden stegning.
Steg frikadellerne i rigeligt fedtstof ved jævn varme. Det gør, at skorpen bliver sprød og gylden. Hvis der mangler fedtstof, brænder de hurtigt på. Hvis panden er for kold, vil de blive grå i overfladen, fordi de koger i stedet for at stege.
En rigtig frikadelle bør have stegeskorpe.