Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

Ingredients, 4 persons

  • 500 g Hakket kalv og flæsk
  • 1 spsk. Bordsalt
  • 1 Løg
  • 1 dl Letmælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2 Æg
  • 1 knsp. Sort peber
  • 150 g Smør

Procedure

Rør kødet sammen med salt og fint revet løg på et rivejern. Rør i farsen ca. 2 minutter.
Tilsæt mælk, og rør yderligere 1 minut i farsen. 
Drys mel jævnt over farsen, og rør sammen yderligere 1 minut.
Tilsæt æg, og krydr med peber. Rør sammen til en ensartet fars, ca. 2 minutter.
Lad farsen stå på køl i minimum 30 minutter inden stegning.
Steg frikadellerne i rigeligt fedtstof ved jævn varme. Det gør, at skorpen bliver sprød og gylden. Hvis der mangler fedtstof, brænder de hurtigt på. Hvis panden er for kold, vil de blive grå i overfladen, fordi de koger i stedet for at stege.
En rigtig frikadelle bør have stegeskorpe.