Snobrød med bacon
- 30 min.
- 6 personer
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl lunken vand
- 1 tsk. groft salt
- 400 g hvedemel
- 100 g durummel
- 2 spsk. olivenolie
- 250 g Tulip Bacon i skiver
Sådan tilbereder du retten
- Opløs gæren i vandet og tilsæt mel, salt og olie.
- Ælt dejen i ca. 5 min. – gerne på en røremaskine til dejen slipper skålens kant.
- Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Stil bollerne tildækkede til hævning et lunt sted i ca. ½ time, mens bålet tændes op.
- Tril bollerne til lange pølser (ca. 40 cm) og læg 2 skiver bacon på hver dejpølse.
- Sno dej med bacon omkring en rengjort snobrødspind – tryk dejen godt fast om pinden.
- Bag snobrødene over bål i 10-15 min. Snobrødene er færdige, når de er gyldne og let slipper pinden.
- Spis snobrødene lune fx med ketchup til.
Tips
Baconopskrifter
Er du lige så fascineret af bacon som vi er? Udforsk vores udvalg af baconopskrifter, der fremhæver baconets uimodståelige smag. Fra morgenmadsklassikere til store middage, der er noget for enhver baconelsker.
Find alle baconopskrifterne her
Stegning af bacon
For den perfekte baconoplevelse er det afgørende at mestre stegningen. Besøg vores side med stegeguides og lær alt, hvad der er værd at vide om at stege bacon. Uanset om du foretrækker det sprødt eller saftigt, vil vores eksperttips og trin-for-trin vejledninger kunne hjælpe dig på vej.