Rødkålssalatmed bacontern

Rødkålssalatmed bacontern

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 200 g Bacontern
RØDKÅLSSALAT
  • 1 rødkål
  • 1 æble
  • 8 spsk. eddike
  • 5 spsk. sukker
PYNT
  • 30 g valnødder
  • 30 g rosiner
VINAIGRETTE
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 citron

Fremgangsmåde

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.

RØDKÅLSSALAT:
Skær kålen i strimler i den ønskede størrelse. Blancher kålen i let simrende vand i 6-8 minutter.
Hæld vandet fra og skyld grundigt med koldt vand. Stil kålen i køleskabet.
Kog eddike og sukker sammen, indtil sukkeret er kogt væk. Sæt massen i køleskabet. 
Skær æblet i tern og tilsæt dem til eddike/sukkerlagen, når den er afkølet. Lad æblerne ligge i lagen i 10 minutter på køl til de er let syltede.

VINAIGRETTE:
Bland olie, saften fra citronen og kanel i skål. Rør rundt og smag til. Sæt den på køl.

PYNT:
Tag kålen ud af køleskabet og anret i en skål. Drys med rosiner, valnødder og de let syltede æbler.
Vinaigretten hældes let og tilfældigt over rødkålssalaten.
Til sidst drysses de stegte bacontern over salaten.
Nu er salaten klar til servering.

Produkter