Rødkålssalatmed bacontern

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rødkålssalatmed bacontern

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 200 g bacontern
RØDKÅLSSALAT
  • 1 rødkål
  • 1 æble
  • 8 spsk. eddike
  • 5 spsk. sukker
PYNT
  • 30 g valnødder
  • 30 g rosiner
VINAIGRETTE
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 citron
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.

RØDKÅLSSALAT:
Skær kålen i strimler i den ønskede størrelse. Blancher kålen i let simrende vand i 6-8 minutter.
Hæld vandet fra og skyld grundigt med koldt vand. Stil kålen i køleskabet.
Kog eddike og sukker sammen, indtil sukkeret er kogt væk. Sæt massen i køleskabet. 
Skær æblet i tern og tilsæt dem til eddike/sukkerlagen, når den er afkølet. Lad æblerne ligge i lagen i 10 minutter på køl til de er let syltede.

VINAIGRETTE:
Bland olie, saften fra citronen og kanel i skål. Rør rundt og smag til. Sæt den på køl.

PYNT:
Tag kålen ud af køleskabet og anret i en skål. Drys med rosiner, valnødder og de let syltede æbler.
Vinaigretten hældes let og tilfældigt over rødkålssalaten.
Til sidst drysses de stegte bacontern over salaten.
Nu er salaten klar til servering.