Kartoffelsuppe med bacon

Kartoffelsuppe med bacon

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 200 g Bacon i tern
  • Olie
BRØDCROUTONER
  • 6 skiver (daggammelt) brød
  • 1 spsk. bacon stegefedt
GRØNTSAGER
  • 2 løg
  • 100 g bladselleri
  • 1 kg kartofler
  • 200 g gulerødder
KARTOFFELSUPPE
  • 1,5 l bouillon
  • 0,25 tsk. hel muskatnød
  • 0,5 tsk. tørret timian
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. bacon stegefedt
PYNT
  • 0,5 bdt. persille
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Suppe af kartofler og med bacon kommer gerne på bordet i Tyskland, England, Danmark, Sverige og ikke mindst i Rusland og USA.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconternene sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af i køkkenrulle.

BRØDCROUTONER:
Skær brødskiverne i tern og rist dem sprøde på en pande i bacon stegefedt.

GRØNTSAGER:
Pil og hak løg.
Vask og snit bladselleri i skiver.
Vask, skræl kartofler og gulerødder og skær dem i små tern.

KARTOFFELSUPPE:
Varm 1 spsk. bacon stegefedt op i stegegryden.
Svits hakket løg til de er klare.
Tilsæt bladselleriskiver, kartoffel- og gulerodstern.
Svits grøntsagerne i 2 minutter og hæld bouillonen ved.
Tilsæt revet muskatnød og tørret timian.
Drys med salt og kværn med peber.

Kog blandingen til kartoflerne er møre (ca. 20 minutter).
Mos eller blend den kogte blanding. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hak persille.

SERVERING:
Varm kartoffelsuppen og servér den garneret med brødcroutoner, Tulip Bacontern og friskhakket persille.

Produkter